Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μαρτυρία από τα γεγονότα της χθεσινής πορείας

     Χθες, στην πραγματικά μεγαλειώδη πορεία, συμμετείχα με την ομάδα της ΟΛΜΕ μαζί με το 15χρονο γιο μου που ήθελε να διαδηλώσει. Στην οδό Σταδίου, ξαφνικά και ενώ ήμασταν υπό τη συνεχή παρακολούθηση των μονάδων καταστολής της τάξης, εμφανίστηκε μία ομάδα αναρχικών.
    Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και άρχισε να πέφτει ξύλο μεταξύ  διαδηλωτών και των κουκουλοφόρων. Ο γιος μου ανέβηκε στα κάγκελα καθώς εγώ είμαι μία σεβαστή "θείτσα" μέσης ηλικίας και δεν μπορώ και μου αναφέρει το γεγονός.Τα ΜΑΤ απλά παρακολουθούν τα γεγονότα χωρίς να αντιδρούν.
      Οι Κουκουλοφόροι διατρέχουν γύρω στα 30 άτομα και περνούν από δίπλα μας, ο ένας με τσεκούρι και ο άλλος με ένα τόξο σε στυλ Ρομπεν των δασών. Και οι δύο ήταν μισή μερίδα,  μάλλον αρκετά νεαρής ηλικίας. Μία διαδηλώτρια, η οποία συνοδευόταν από την ηλικιωμένη μητέρα της αντιδρώντας τραβάει τη μάσκα του κουκουλοφόρου, αυτός την κλωτσάει και την απειλεί με το τσεκούρι.
Εκείνη τη στιγμή παγώσαμε και φοβηθήκαμε. Ο νεαρός γιος μου τρέχει στα ΜΑΤ και τους λέει να τους πιάσουν. Τα ΜΑΤ αδιαφορούν και συνεχίζουν.
Και τότε ξεκινούν τα επεισόδια...



 

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγές στις συντάξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις




Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, αυξάνονται σταδιακά τα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται για τη θεμελίωση δικαιώματος και από1-1-2015 και μετά για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Διευκρινήσεις για τις αλλαγές, που επήλθαν στον τρόπο συνταξιοδότησης των στρατιωτικών με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, δίνει με εγκύκλιο, που υπογράφει ο Υφυπουργός κ. Φ. Σαχνίδης, το Υπουργείο Οικονομικών. Ωφελημένοι, είναι οι στρατιωτικοί που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31-12-2010 συμπληρώνοντας 24 ½ έτη συντάξιμης υπηρεσίας, οικογένειες με τρία παιδιά όπου και οι δυο γονείς είναι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ειδικών κατηγοριών.

Για όσους λοιπόν, είχαν ..............