Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Γκαργκάνας στο MEGA SK

Μόλις άκουσα τον κ. Γκαργκάνα επίτιμο διοικητή ΤτΕ και από τα δημοσιεύματα που βρήκα θέλω να του επισημάνω  τα εξής:

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3069935&publDate=20%2F10%2F2005

http://www.capital.gr/news.asp?Details=465345


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=16&artID=633919


Νίκος Γκαργκάνας, Διοικητής της ΤτΕ: 300.000 ευρώ τον χρόνο
Ο πιο χρυσοπληρωμένος μάνατζερ στην Ελλάδα είναι παντρεμένος με την κ. Μαρία Λ. Κόκκα, με την οποία έχουν μία κόρη. Είναι διοικητής της ΤτΕ από τον Ιούνιο του 2002 και οι ετήσιες απ...οδοχές του ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές του αγγίζουν τα 700.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων και των άλλων παροχών. Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του γενικού συμβουλίου της τράπεζας που ισχύει από 1/1/2001, οι μηνιαίες αποδοχές των μελών της διοίκησης αυξάνονται «κατά ποσοστό ίσο με τη μέση αύξηση των αποδοχών του προσωπικού της τράπεζας από τις εκάστοτε ΣΣΕ τραπεζών - ΟΤΟΕ και από τις εκάστοτε επιχειρησιακές συμβάσεις». Ομως, πριν από τη ρύθμιση είχε προηγηθεί απόφαση του γενικού συμβουλίου με την οποία ο μισθός του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ύστερα από γενναία αύξηση (μεγαλύτερη του 50%) εξομοιώθηκε με αυτούς των ομολόγων του στην Ε.Ε.

Ο ίδιος στη συνέχεια πήρε αυξήσεις με βάση «τη μέση αύξηση των αποδοχών του προσωπικού της τράπεζας κ.λπ., κ.λπ.». Σε απόλυτους αριθμούς όμως αυτή η αύξηση ισοδυναμεί με έναν μισθό χαμηλόβαθμου υπαλλήλου. Διότι αν στον μέσο εργαζόμενο η αύξηση είναι π.χ. 100 ευρώ, αναλογικά για τον κ. Γκαργκάνα είναι 1.000 ευρώ. Ο μηνιαίος μισθός του αγγίζει τα 20.000 ευρώ, χωρίς φυσικά τα έξτρα, τα μπόνους παραγωγικότητας, τα εκτός έδρας, και τα έξοδα «παραστάσεως».

Να σημειωθεί ότι, όπως λένε στην κεντρική τράπεζα, διάφορα έξοδα καλύπτονται από τις τρεις χρυσές πιστωτικές κάρτες που έχει στο πορτοφόλι του, εξόδοις φυσικά της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι πληροφορίες για βίλα στα Κουφονήσια, πολυκατοικία στα Βριλήσσια και διατηρητέο στη Φιλοθέη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Αυτά όμως ακούει ο αριστεριστής αδελφός του Πάνος και βγάζει πύρινα κηρύγματα εναντίον του κεφαλαίου στα πανεπιστήμια.
 

1 σχόλιο:

MLP είπε...

Δεν επιδοκιμάζω την τρομοκρατία... αποδοκιμάζω τις σφαίρες που έχουν λάθος παραλήπτες...